Hallo allemaal,

Zoals jullie in de nieuwsbrief hebben gelezen ga ik de werkzaamheden van Leena Blom overnemen. Aangezien niet iedereen mij kent wil ik mezelf graag even voorstellen en een klein stukje van mijn achtergrond vertellen.

Mijn naam is Marcel Nagtegaal. Ik ben getrouwd met Belinda en we hebben 4 kinderen (6,8,11 en 16 jaar). Ik heb in het verleden diverse dienstbetrekkingen gehad en ben sinds 2007 ICT ondernemer. Met plezier heb ik afgelopen 3 jaren vanuit het bestuur van Elevate vorm gegeven aan de organisatie. Daarbij lag de focus op het inzetten van mensen op het gebied waar ze het beste in zijn. De mooiste ‘ontdekking’ die we daarin hebben gedaan is de rol van Harold: hij komt het beste tot zijn recht wanneer zijn werk ‘bijdraagt aan schoonheid’ of, in het engels, ‘when it adds to the beauty’. Denk maar aan de musicals waarvoor hij de muziek schreef, zijn ‘Te Deum’ wat hij 2 jaar geleden uitvoerde in de Westerkerk, het dirigeren van ht koor van Nederland Zingt en ga zo maar door. Over schoonheid is veel te zeggen, daar kom ik vast nog een keer op terug.

Met deze ontdekking was het een logische stap om de bedrijfsvoering aan iemand anders over te laten. Leena Blom was in 2016 gedurende 6 maanden op ad interim basis beschikbaar voor het overnemen van de bedrijfsvoering. Uiteindelijk wist zij dit te verlengen tot dit voorjaar, iets waar Elevate erg veel aan gehad heeft.

Om kort te gaan heb ik, in goed overleg met Harold, Leena en bestuur, de stap gemaakt vanuit het bestuur naar de organisatie. Ik vind het geweldig om met het team van Elevate aan de slag te gaan. Er komen een aantal mooie initiatieven aan welke we samen gaan vormgeven in de organisatie. We werken met een mooie docenten groep, iets waar we als Elevate ook trots op mogen zijn. We gaan eraan werken om steeds meer van betekenis te zijn in de regio en daarbuiten. Het is mooi om te zien dat we in Veenendaal, Rotterdam én Dordrecht enthousiaste en gedreven teams hebben.

Keerzijde van het verhaal is dat we als Elevate financiëel nog steeds een grote uitdaging hebben. Per jaar is er op dit moment zo’n 25% extra geld nodig, dat is een flink bedrag. Om de prijzen en vergoedingen marktconform te houden wordt er aan de achterkant keihard gewerkt om, via giften, subsidies en sponsoringen, de doelen van Elevate te halen. Er staan een paar mooie initiatieven klaar om jullie hierin op bescheiden manier te betrekken, daarover later meer. Wil je hier meer over weten? Aarzel niet om langs te komen voor een kopje koffie.

Enfin, mijn eerste twee dagen voor Elevate zijn een feit. Wij hebben er zin in en ik hoop jullie allemaal met ons.
Nog even, mijn gegevens:

Marcel Nagtegaal
[email protected]
0622 – 868144

Hartelijke groet!