Wat is er bij Elevate mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

MUZIEKLES
Om de week
30 minuten les
(afhankelijk van de bijdrage van het fonds in principe geen eigen bijdrage)

DANSLES 
Iedere week
60 minuten les
(afhankelijk van de bijdrage van het fonds in principe geen eigen bijdrage)

THEATERLES
Iedere week
90 minuten les
(afhankelijk van de bijdrage van het fonds in principe geen eigen bijdrage)

Te weinig geld voor sportclub of muziekles?
Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Zo kan je kind meedoen!
Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.

Hoe werkt het?
Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen.
Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dans – of muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Een aanvraag doen? Download hier de ouderkaart, vul in en neem hem mee naar de intermediair.